Belvil (Belville) je kompleks stambenih i poslovnih zgrada u Bloku 67 na Novom Beogradu, koji se prostire na površini od 13,8 ha. Nalazi se između ulice Jurija Gagarina, ulice Španskih boraca, ulice Đorđa Stanojevića i ulice Dr Agostina Neta. Ovo naselje sastoji se od 14 stambenih zgrada, 2 zgrade sa poslovnim prostorom, preko 300 lokala, prodajnog paviljona i parking prostora.

Jedno je od prvih naselja u Beogradu koje ima organizovani menadžment koji putem podizvođača održava ne samo zgrade, nego i zajedničke prostore u naselju. To je razlog zašto Belvil već na prvi pogled deluje lepše i urednije od većine drugih beogradskih naselja. Belvil je i mlado naselje, staro tek 10 godina. Tu žive mahom mladi i pristojni ljudi, sa dosta male dece i sadržaja prilagođenih deci. Zbog uređenosti naselja, visokog stepena sigurnosti, čistoće i odlične lokacije, Belvil je vrlo atraktivna lokacija za kupovinu i najam stanova i poslovnih prostora.

Belvil se prostire na površini od preko 14 ha i sastoji se od 14 stambenih zgrada i 2 zgrade sa poslovnim prostorom u kojima se nalazi 1.858 stanova 27 različitih veličina i površine između 31 i 104 m², kao i 333 lokala u prizemlju stambenih zgrada. U podzemnim garažama i garažnim mestima omogućeno parkiranje više od 1.300 automobila, a na parking mestima na otvorenom još preko 600 automobila. Od podzemnih garaža u svakoj od zgrada polaze dva lifta.
Investitor izgradnje Belvila je firma Block 67 Associates čiji su osnivači Delta Real Estate i Hypo Alpe-Adria Bank a.d. Autor arhitektonskog projekta je dipl. inž. arh. Milutin Gec, izrada ostalih projekata je poverena firmi Mašinoprojekt dok je rukovođenje projektom i nadzor vršila firma Mace doo osnovana od strane Mace Group. Izvođenje građevinskih radova su obavljale firme Deneza M, Montera, GK Kocić, Eksing, Grading, Gredina, Ratko Mitrović Dedinje i Integral Banja Luka.

Početak realizacije projekta je avgust 2006. godine, početak izgradnje u junu 2007. godine. Predaja ključeva stanova za potrebe smeštaja učesnika univerzijade je počela u martu 2009. godine.Predaja ključeva vlasnicima stanova je počela 8. decembra 2009.
Naziv ovog kompleksa Belville potiče od naziva Belleville koji je čest naziv stambenih četvrti u Francuskoj, Kanadii SAD i u prevodu znači „lep grad“.
U neposrednoj blizini ovog kompleksa se nalazi šoping mol Delta siti. Svaka od stambenih zgrada, koje imaju od 10 do 13 spratova, nosi naziv određene vrste cveća: Ruža, Lala, Krin, Jorgovan, Zumbul, Ciklama, Šeboj, Đurđevak, Suncokret, Mimoza, Ljubičica, Maslačak, Neven i Iris.
U kompleksu Belvil su tokom 25. Letnje Univerzijade 2009. koja je održana u Beogradu od 1. do 12. jula 2009. godine bilo smešteno skoro 9000 sportista iz 145 zemalja.
Univerzijada je svečano otvorena u Areni Beograd, a takmičenja u pojedinim sportovima održana su u Zemunu, Pančevu, Obrenovcu, Novom sadu, Smederevu i Vršcu.
Belvil kao univerzitetsko selo svečano je otvoren 24. juna 2009. godine.